Sesiune de comunicari a Cercului de Studii Medievale al studentilor din Facultatea de Istorie

Cercul de Studii Medievale al studenților din Facultatea de Istorie, in colaborare cu Centrul de Studii Medievale al Universității din București vă invită la sesiunea de comunicări Percepții asupra spațiului și rolul lor în geneza Evului Mediu occidental, care va avea loc joi, 30 mai, ora 18, în Amfiteatrul Condurachi, Facultatea de Istorie (Bd. Elisabeta 4-12 etaj 4).

Vor prezenta:

Claudia COLDAȘ, Master II Studii Medievale, „Beda Venerabilul și răspândirea creștinismului în Britania anglo-saxonă”

Gabriel BAN, Master I Studii Medievale, „Spațialitate și chorologie în percepția lui Grigore din Tours”

Laurențiu SIMION, Master I Studii Medievale, „Rivalitatea fraco-gotă  în spațiul geografic occidental în lumina cronicarilor Evului Mediu timpuriu”

 

Comunicare 21 mai 2019

Urmatoarea intalnire a Centrului de Studii medievale va avea loc marti, 21 mai 2019, ora 18.00, la Facultatea de Limbi Straine, amfiteatrul Maiorescu, etajul 3, (intrarea din Edgar Quinet). Avem ocazia de a afla despre un document inedit referitor la Mihai Viteazul si evenimentele de la cumpăna secolele XVI-XVII din comunicarea:
“Războiul lui Don Giovanni (1594-1602)”, prezentată și la Centrul nostru de dr. Ovidiu Cristea, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române.

Manifestare dedicata Principelui Karadja

Stimate doamne și stimați domni,

Avem deosebita onoare să vă adresăm invitația să participați la un eveniment special, dedicat Principelui Constantin Jean Lars Anthony Démetre Karadja.
Născut în Olanda la Haga, devenit cetățean român după căsătorie, Constantin Karadja a fost diplomat, jurist, istoric, bibliograf și membru de onoare al Academiei Române. În anul 2005 a fost declarat de Statul Israel „Drept între popoare”.

Manifestarea va fi moderată de Dr. Ovidiu Cristea (Directorul Institutului de Istorie ”Nicolae Iorga”) și de Ec. Ovidiu Bănescu (Vicepreședinte FCER-CM). Vor lua cuvântul personalități marcante din diplomație și cercetare istorică: Dr. Doru Liciu, Dr. Stelian Obiziuc (Ministerul Afacerilor Externe), Dr. Ottmar Trașcă Institutul de Istorie ”George Barițiu” din Cluj), Conf. univ. dr. Ileana Stănculescu (Universitatea București), dl Joakim Langer (jurnalist din Suedia).

În cadrul evenimentului va fi prezentată și o expoziție cu informații despre cariera fascinantă a Principelui Karadja.

Vă așteptăm cu drag marți, 14 mai, ora 15:00, la Templul Coral. Intrarea este liberă.

Cu aleasă stimă și considerație,

Robert Schorr
Director Departament Cultură, Artă, Media

Str. Sfânta Vineri Nr. 9-11 București
Telefon: +40-21-3111556
Mobil: + 40-722-266339
E-mail: cultura@jewishro.org
www.jewishfed.ro
@FederatiaEvreilor